BBP Başkan Adayı Nihat Yıldız Kocaman’ı ziyaret etti

Büyük Birlik Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı Nihat Yıldız ve meclis üyesi adayları, Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yardımcısı Tuncay Yıldız’ı , Şehitler Mahallesi eski Muhtarı Merhum Niyazi YILDIZ’ın mekanında ziyaret etti.

Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Necmi Kocaman , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önemli tavsiye ve önerilerde bulunarak şöyle dedi .“ Nihat Yıldız benim çok sevdiğim dostumdur, mutlaka başarılı olacaktır.Gölcük’te , özellikle sanayi çarşısındaki mezbeleliğin ortadan kaldırılması, düzgün ve standartlara uygun sanayi esnaflarını bir araya getirecek , mescidi, tuvaleti lavabosu olan bir sanayi çarşının yapılması acilen gereklidir. Benim için esnafımızın menfaatleri daha öncelikle gelir ve çok önemlidir. Bir de Gölcüğümüze şehirlerarası terminalin kazandırılması şart.”dedi. BBP Belediye Başkan Adayı Nihat Yıldız “ Necmi Kocaman ve Tuncay Yıldız beyefendilere, bizleri güleryüzle karşıladıkları için çok teşekkür ederim. Ben de Necmi bey ile yıllardır tanışırım. Ben de esnaf olduğum için Necmi bey’in başarılı çalışmalarını yakından takip ediyorum. Allah bizlere belediye başkanı olarak Gölcük halkına hizmet etme fırsatı verirse, ilk önceliğimiz terminal , sanayi çarşısı ve otopark sorunu kökten çözeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.
Gölcük’te alışveriş festivali başladı

“ALIŞVERİŞ SİZDEN, YOL PARASI BİZDEN”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Gölcük Belediyesi ve Zabıta ile yaptığı görüşmeler sonucunda 3-9 Mart 2014 tarihleri arasında “Alışveriş Sizden, Yol Parası Bizden” parolasıyla ilçemizde alışveriş festivalinin dün ilçemizde başlandı.

“ALIŞVERİŞ FESTİVALİ BARIŞ SAĞLAYACAK”

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, esnaflar için ve vatandaşlar için tarihi bir karar aldıklarını belirterek, ilçemizde perakende sektörünü canlandırmak için, Gölcük Belediyesi ve Zabıta ile yaptıkları görüşmeler sonucunda “Alışveriş Sizden, Yol Parası Bizden” kampanyası dün başladı.
İşte Gürcistan’dan gelişmeler

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Batum’u gezdi

İşte Gürcistan’dan gelişmeler

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve yönetim kurulu Gürcistan Batum’a 5 Yönetim ve 5 esnaf olarak gezi düzenlediler. Başkan Necmi Kocaman gezi ile ilgili bilgilerini basınla paylaştı.

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Yurtdışına ticaret yapmak isteyen esnaflarımız için Batum’da görüşme yaptı. Kocaman ‘’5 Yönetim ve 5 esnafla birlikte Batum Ticari Ateşesi ve Büyük Elçiyle görüştük. Bölge hızla ilerleyen bir kent görünümünde. Trabzon ve Rize esnafıyla ticarete başlanmış. Buradan dışarı ticaret yapmak isteyen esnaflarımız için görüşme yaptık. Planlama yapacağız ve sunacağız ilerleyen günlerde de değişik yerlere geziler yapmaya devam edeceğiz gezi 4 gün surdu 2 arkadaşımız vatandaşlık için talepte bulunmuştu bu durumu da değerlendirerek arkadaşımızın vatandaşlık hakkını aldık. Gürcü bölgelerimizi gezdik kültürlerimizi tanıdık. Ticari sektörde büyük ilerleme var. Devler tarafından esnafın korunduğunu gördük. Bizi üzen paralarımız arasında yüzde 40 fark var. Düşük paramız ortaya çıktı’’ dedi.
‘ALIŞ VERİŞ SİZDEN, YOL PARASI BİZDEN’

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Yönetim Kurulu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Başkan Necmi Kocaman ‘Alışveriş sizden, yol parası bizden’ sloganı ile indirim festivali başlatacaklarını bildirdi

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman “Son zamanlardaki Ticari hareketsizlik ve zayıflamanın önüne geçilmesi konumunda esnafımıza desteği vermek, ticari hareketliliği sağlamak düşüncesinden hareketle 1 hafta süreyle halkımızı mağdur etmeyecek düzeyde kapı önü mal çıkarımı ile Alışveriş Festivali adıyla indirimli günleri başlatıyoruz.” dedi.
KOCAMAN:”SİYASET DIŞIYIZ”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ile yaptığımız röportajda, birbirinden önemli konulara değinildi. Başkan Kocaman yerel seçimler için,”Tek temennimiz kargaşasız, kavgasız, gürültüsüz bir seçim süreci yaşanmasıdır. Bizler her zaman siyasetin dışındayız” diyerek beklentisini dile getirdi.

“ÖNEMLİ OLAN HALKA HİZMETTİR”
Başkan Kocaman ilçemizde geçmiş seçim dönemlerine nazaran bu dönemin daha heyecansız geçtiğini söyledi. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Kocaman şunları dile getirdi: “Gölcük’te ticarette canlılık yok. Siyasilerimiz geçmiş seçim dönemlerine nazaran bu dönemde heyecansız bir program izliyor. Seçimler için en büyük temennim. kargaşasız, kavgasız, gürültüsüz bir seçim süreci yaşanmasıdır. Siyasilerimizden tek dileğimiz Gölcük’ü güzelleştirmek için doğru projelerle adımlar atılması. Bizler bazı insanların Gölcük dışında para harcamasına izin vermeyeceğiz. İnsanlar samimi olsun İnsanlar ne yazık ki kapalı kutu gibiler. Bu seçim döneminde gizli bir durum var. Amaç Gölcük’e hizmet olmalı. X kişisi seçilmiş Y kişisi seçilmiş hiç önemli değil. Önemli olan esnafa, vatandaşa, halka doğru hizmet anlayışının verilmesidir.”

DARALAN EKONOMİYE ÇARE “ETKİN SİCİL AFFIDIR“

Etkin bir şekilde uygulanacak bir sicil affına ihtiyaç var. Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir. Ticaretin devam etmesi için esnafın acil krediye ihtiyacı var' dedi.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman 'Piyasada kredi olmasına rağmen kara listeler nedeniyle esnaf krediye ulaşmada sıkıntı yaşamaya başladı. Etkin bir şekilde uygulanacak bir sicil affına ihtiyaç var. Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir. Ticaretin devam etmesi için esnafın acil krediye ihtiyacı var. Esnaf ve sanatkarların son zamanlarda piyasalardaki talep daralmasından olumsuz etkilenerek, işlerin yürütülmesi için krediye ihtiyaç duyuyorlar. Ama kredi kartı veya başka borçların ödenememesi kaynaklı olarak bankaların kara listesine girerek sicili bozulduğu için krediye erişemiyorlar" dedi.

'SİCİLE YENİDEN YAPILANDIRMA ŞART'
2003 ve 2009 yıllarında sicillerin düzeltilmesiyle ilgili çıkarılan iki ayrı Kanunun da bankalarca uygulanmasından ısrarla kaçınılması esnafı mağdur ettiğini söyleyen Kocaman ,Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bünyesinde kurulan Risk Merkezi'ne devredilen kara liste silinmedi. Borcumuz bitse de listede gözüküyoruz. Odamıza bu konuda çok sayıda şikayet gelmektedir. Sicil affı uygulanmadığı için ticaret yapılamıyor. Bankacılıkta kara liste olarak adlandırılan, geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son verilmesi ve sicili yeniden yapılandıracak etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi şart ' diye konuştu.
Kocaman’dan MHP’ye ziyaret

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, MHP Gölcük İlçe Teşkilatını ziyaret ederek Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Selahattin Boz’a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman MHP Gölcük İlçe Teşkilatının yeni binasını ziyaret ederek Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştiren Sanayi Esnafı Selahattin Boz’a hayırlı olsun dileklerini sundu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kocaman, “Öncelikle Selahattin kardeşime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisi çok sevdiğim bir kardeşimdir. Bu zamana kadar gerçekleştirdiği işlerde başarı sağladığını biliyorum. Umarım bundan sonraki hayatında da her daim başarılı olur. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisinin yeni binası için de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Kocaman’ın ardından söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Selahattin Boz “Esnaf ve Sanatkârlarımızın temsilcisi olan Necmi Kocaman’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi bu zamana kadar hiçbir esnaftan desteğini kesinlikle esirgememiştir ve başkanlık süresince birçok güzel projeyi gerçekleştirmiştir” dedi.

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Esnaf Osası ziyareti

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Çavuş ve Zabıta heyeti, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocamanı makamında ziyaret edip Yeniden Oda Başkanlığına seçilmiş olmasından dolayı Necmi Kocamanı kutlayıp başarılar temennisinde bulundu. Yapılan ziyaretten oldukça memnun kalan Oda Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Çavuş ve Zabıta heyetine teşekkür etti.
Gölcük Esnaf Odası Ellibeş’i ziyaret etti

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetim kurulu, bu ziyaretler içerisinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i ziyaret etti.

Başkan Ellibeş yapıla ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Oda Başkanı Necmi Kocaman ve ekibine teşekkür edip başarılar temennisinde bulundu.

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Başkan Ellibeş'e bizlere bu güne kadar gösterdiği iyi niyet, destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gölcük'e ve Gölcük Esnafına en güzel şekilde hizmet etmek için sağlıklı çalışmalar yaparak yerinde kararlar alıp hayata geçirmek için yeni dönemde de var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve değerli Esnaflarımızla paylaşarak Gölcük Halkına hizmet sunmaya devam edeceğiz dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Esnaf Odası Necmi Kocaman ve ekibiyle hizmet çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak için çok çalışıyor,üretiyor ve herkesle paylaşıyor.Bu süreçte bizlerde imkanlar ölçüsünde Gölcük'e ve Gölcük halkına fayda sağlayacak olumlu çalışmalara,projelere destek vermeye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yeni dönem hayırlı olsun dedi.