Kategori: Manşet
ODAMIZ OLARAK 10 MART -01.HAZİRAN ÇALIŞTIK ÜRETTİK PAYLAŞTIK
1- 10.MART 2020 günü akşama İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda gece 22.00 de olağan üstü kaymakam başkanlığında yapılan toplantıda ilçe VEFA GURUBU yönetimi belirlendi.Vefa gurubu yönetiminde Gölcük Esnaf Odası ve GESOTİM Bşk olarak görev tarafıma tevdi edildi.
2- 11 Mart itibarıyla Odamızı adına Kriz merkezini Necmi Kocaman başkanlığında Seyhan sirmen Tuncay Yıldız Ömer Küçükateş,suat öztür ve Serdar cankal Kriz merkezimiz oluşturuldu. ODAMIZ OLARAK 10 MART -01.HAZİRAN ÇALIŞTIK ÜRETTİK PAYLAŞTIK
ODAMIZ OLARAK 10 MART -01.HAZİRAN ÇALIŞTIK ÜRETTİK PAYLAŞTIK
10.03.2020 CORONA VİRÜS OLAYI ÇIKMASI SONRASI

3- Gesotim 15 günlük teakkuz duruma getirilip 24 saat usulü ile nöbet sistemine geçildi.
4- Odamız olarak esnaf Kısa mesaj,waapzat ve sosyal medya aracılığı ile günlük açık ve şeffaf şekilde bildirimleri yaptık,
5- Esnaf Kredi paketi kapsamında doğan sıkıntılar (kredi kapsamında vergi-ssk borcu ve koskeb destekli olunma şartı talebimiz sonrası kaldırıldı) anlık olarak TESK- TESKOMB ve HAZİNE BAKANLIĞINA hemen sıkıntıları aktarıp çözüm yoluna gidilmesini talep ettik ..
6- 65 yaş üstü esnafımızın ev dışına çıkamamaları nedeniyle evlerine istedikleri gıda vs ihtişyaçları temin edilip günün her saatinde taleplerini karşıladık açık olan işyerlerinin talepleri olanları dezenfekte ettik. İhtiyacı olan esnafımıza ,emniyet,jandarma ve hastaneye 8000 adet Maske ve eldiven yardımında bulunduk.Maske dikimine hala katkı vermekteyiz...
7- Alo Esnaf hattı 02624148888 ilk gün itibarı ile devreye konuldu.
8- Kapana işyerlerinin kapanışları sonrası ivedilikle paket servis yapacak olanlar tesbit edilip halkımıza sosyal medya aracılığıyla bildirimlerini yaptık.
9- Oda binamızda hizmet saatlerinde ilk bir hafta hiçbir değişiklik yapılmadan hizmet vermeye devam edildi. Sonrasında esnaf sicilde çalışma saatleri 10.00-15.00 saatlerine göre ayarlama yapıldıp hizmet sunuldu.Esnafımıza hijyen ve sosyal yakınlık kapsamında personelimiz ve bizler hizmet sunduk.
10- Hizmet ağımızı ilk gün itibarıyla Esnaf Odamız ve GESOTİM olarak 2 ayrı yerde 24 saat esaslı hizmet vermeye başladık.
11- Vefa gurubumuza gelen tüm genelgeleri Esnafımıza ve halkımıza duyuru y aptık
12- Halkımızın ve Esnafımızın sokağa çıkmaması yönündeki telkinlerimizi uyarılarımızı yapmaya hergün devam ettik.
13- 06.nisan itibarıyla 09.00 – 16 .00 saatleri arası Bankalardaki 65 yaş üstü evden çıkamayanlara 2 aracımızla emekli maaşlarını evlerine teslim etmeye başladık
14- 04.nisan itibarıyla temin ettiğimiz 870 gıda kolilerimizi esnafımıza yanlarında calısanlara ihtiyac sahiplerine bizzat ellerine vererek teslim ettik.
15- Bankalar dışında Esnaf kefalet koperatifinin kredi konusunda esnafımıza gereken desteği vermeyede başladık
16- Geciken kredi işelmelerinin hızlandırılması için gereken başvuruları yaptık...
17- Evlere 20.000 adet kolonyalı mendil yaptırılıp dağıtımını sağladık...
18- Gölcük Halk Bankasındaki yoğunluk ve personel azlığı nedeniyle üst kademelere yaptığımız müracaatlar neticesinde Gölcük Esnaflarımızın kredi işlemleri Karamürsel Halk Bankasındanda işlevi hızlandırmak için yapılmasını sağladık.
19- Oda bünyesinde 5000 adet maske dağıtımı yaptık
20- 17.nisan 19 nisan 2 kez uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
21- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .
22- İlçe emniyet müdürlüğümüz gece nöbetçi personeline İftar yemeği verdik .
23- Kocaeli büyük sehir belediyesince liste halinde kahveci esnafımız ıcın yolladığı 160 gıda paketi esnafımıza dağıtımı bizzat yaptık.
24- Devletimizce belirlenen Sokağa çıkma yasağı kapsamındaki günlerde Hem oda hem gesotim olarak aktif olarak alanda hizmet sunmaya devam ettik.
25- 01-02-03 Mayıs uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
26- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .
27- 08-09-10 Mayıs uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
28- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .
29- 16-17-18-19- Mayıs uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
30- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .2000 maske dağıtımı yaptık
31- 23-24-25-26 Mayıs uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
32- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .1000 maske dağıtımı yaptık
33- 29-31 Mayıs uygulanacak olan olan sokağa çıkma yasağı kapsamında program hazırlıklarımız yeniden yapıldı
34- Coronaya yakalanmış kontrol altında bulunan esnafımızın ev ihtiyaçları ve evden çıkmama kontrollerinin yapımına ilçe sağlık ile organize olarak katkı verdik .
35- 01.Haziran itibarıyla sosyal hayata dönüldü işyerlerimiz açıldı..Konu ile alaklı esnafımıza tüm bilgilendirmeler şeffaf ve açık şeklide MESAJ, GSM,WEB SAYFASI SOSYAL MEDYA kanalıyla tebliğleri yapıldı.